Energetikai szakreferens éves jelentés 2018.

Az energiafelhasználásonkénti feloszlásból látható, hogy a villamosenergia felhasználás 87,39 %-ban, a távhő felhasználás 3,48 %-ban, a gázolaj 9,13 %-ban teszik ki az összesített CO 2 kibocsátást.

A Horváth Fólia Kft. 2018. évi összesített CO2 kibocsátása: 614,43 tonna.

2018. ÉVBEN MEGVALÓSÍTOTT ENERGIAHATÉKONYSÁGI BERUHÁZÁSOK:

Horváth Fólia Kft-nél a fázisjavítás megoldott.

A vállalatnál évek óta működik a távhő használat. A hagyományos fűtési módokkal szemben rengeteg előnye van a távhő használatának, többek között: kisebb a tüzelőanyag felhasználás, azon kívül, hogy a gazdaságosságot javítja, a környezetbe juttatott szennyezőanyag mennyiségét is csökkenti. A távhő környezetbarát, nem okoz levegő-szennyezést.

A cég a zöld áramlat megújuló energetikai és innovációs klaszter tagjaként működik. A klaszter célja, hogy fejlessze és elősegítse az intézmények, szervezetek, önkormányzatok és gazdasági társaságok közti együttműködést, annak érdekében, hogy minél több innovatív energetikai megoldás születhessen.

Ezen kívül tagja a flexo innovációs klaszternek. Ebben az esetben a klaszter célja, hogy teljes körű, papír és műanyag alapú csomagolástechnikai megoldásokat nyújtson, főként gyorsan forgó fogyasztási cikkeket előállító és forgalmazó partnerei számára. A klasztertagok elsősorban a közös technológia, a gépgyártás és a flexo nyomtatás terén képesek kihasználni az együttműködést.

A Horváth Fólia Kft-t tájékoztattuk GINOP-4.1.4-19 „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” pályázat lehetőségéről.

A 2018. évben egyéb energiahatékonysági beruházás nem történt, de nagy hangsúlyt fektetnek a jövőre nézve az energiahatékonyságok növelő beruházásokra.

A cég tervezi az idei évben a világítás-korszerűsítés beruházást. A hagyományos izzók led izzókra történő cseréjét, valamint az épület energetikai előírásoknak megfelelő felújítását (nyílászáró cserék, szigetelés).