BIO termékeink

biológiailag lebomló csomagolóanyagok

BIO ingvállas táskák

Tovább

BIO rollos termékek

Tovább

BIO szalagfüles táskák

Tovább

BIO tasakok

Tovább

Tudjon meg többet a biológiailag lebomló alapanyagból (PLA vagy kukoricakeményítő) készült termékekről!

A BIO anyagokból készült termékek lebomlóak, komposztálhatóak. Lebomlás során a környezetre semleges összetevőkre esik szét. A komposztálás eredményeként viszont értékes, a természetbe is visszaforgatható biomassza keletkezik. (FONTOS az elásás nem komposztálás!) A komposztálható anyagoknak több kulcsfontosságú tényezőre van szükségük a lebomlásukhoz úgy, mint mikrobákra, oxigénre, nedvességre, megfelelő hőmérsékletre és időre.

FONTOS az elásás nem komposztálás!

A komposztálható anyagoknak több kulcsfontosságú tényezőre van szükségük a lebomlásukhoz úgy, mint mikrobákra, oxigénre, nedvességre, megfelelő hőmérsékletre és időre.

Hogyan állapítjuk meg, hogy melyik műanyag biológiai úton lebomló?

A lebomlásra való garanciát csak a TÜV Austria logó és az S-kód együttes használata adja. Ez minden cég számára egy egyedi azonosító, amit kizárólag a kritériumoknak megfelelő termékein tüntethet fel.

A TÜV AUSTRIA

A Horváth Fólia Kft. környezetbarát társaságként komposztálható és biológiailag lebontható termékeket hoz forgalomba. Hogy hitelességünket bizonyítsuk, választottuk ezt a tanúsítási rendszert. A TÜV AUSTRIA környezetvédelmi termék-hitelesítési jelölései egyedülállóak, amelyek testreszabott tanúsítási címkéket (logó) kínálnak minden biológiai lebonthatósági környezethez. Az EN 13432 szabvány meghatározza, hogy a csomagolást csak akkor lehet komposztálhatónak tekinteni, ha a csomagolás összes alkotóeleme komposztálható. A tanúsítási eljárás során nemcsak az alapanyagokat értékelik, hanem a különféle adalékanyagokat és egyéb terméktulajdonságokat is.

Következésképpen az OK compost logó a csomagoláson azt jelenti:
  • A csomagolás megfelel a csomagolási irányelv összes követelményének
  • Semleges, illetékes harmadik fél érvényesítette a megfelelőséget és garantálta a termék piacán történő ellenőrzését.
OK compost INDUSTRIAL

Az OK compost INDUSTRIAL címkével ellátott csomagolások vagy termékek ipari komposztáló üzemben való biodegradálhatóságát garantálja. Ez az összes alapanyagra, festékre és adalékanyagra vonatkozik.

OK compost HOME

A viszonylag kisebb hulladékmennyiség miatt a kerti komposzt-halom hőmérséklete egyértelműen alacsonyabb és kevésbé állandó, mint az ipari komposztáló környezetben. Ezért a kertben történő komposztálás nehezebb, lassabb ütemű folyamat.

A TÜV AUSTRIA innovatív válasza erre a kihívásra az OK compost HOME kifejlesztése volt, amely garantálja a biológiai lebonthatóságot az egyedi követelmények figyelembevételével, még a kerti komposzt-halomban is. Nagyon fontos, hogy a bioműanyag akkor bomlik le, ha ehhez megfelelő körülményeket teremtünk, vagyis komposztáljuk.

A biológiai úton lebomló csomagolóanyagok használatával és az újrahasznosítható műanyagok szelektív gyűjtésével mindenki megmutathatja, hogy a szívén viseli a bolygó sorsát és a környezettudatosságban élen jár a mindennapjaiban!